Pe două roți pentru
două cauze bune

Deoarece credem în educație, am ales să direcționăm banii din înscrieri către două proiecte derulate de Fundația Comunitară Oradea: Fondul de Burse și Fondul Ştiințescu.

Vezi mai jos detalii

Fondul de Burse

Educația oferă tinerilor șansa se a își dezvolta potențialul și de a contribui la dezvoltarea comunității locale.

Conform studiilor, România înregistrează una din cele mai mari rate de abandon școlar din Europa: 18,5%. Pe langă aceasta, mulți copii sunt în risc de sărăcie, cu puține programe care le vin în ajutor.

Programul Fondul de Burse derulat de Fundația Comunitară Oradea îi ajută pe tinerii care sunt în pericol de abandon școlar din cauza dificultăților financiare. Prin burse în valoare de 1000 lei/an, copii primesc rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru a-și putea continua studiile.

Fondul Ştiințescu

Fondul Ştiințescu oferă tinerilor cu vârste între 6-19 ani oportunitatea de a își dezvolta interesul pentru știință și tehnologie prin metode practice și creative de învațare.

Proiectul e implementat în 14 orașe și județe din țară, inclusiv Cluj și Timis. Local, este implementat de Fundația Comunitară Oradea.

În 2017, prin acest program au fost finanțate 13 proiecte din Oradea și Bihor, iar în 2018 se află în derulare 21 proiecte. Printre acestea se numără: Coder Dojo - un club de programare pentru tineri, ateliere de explorare a formelor de energie, de programare a roboților și un club de astronomie.

Tu ce proiect susții?

În momentul înscrierii, toți participanții Qubiz Bike Ride vor putea alege înspre care proiect vor sa direcționeze taxa de înscriere. Alege azi proiectul cu care ții!

ÎNSCRIE-TE