Regulament

Pentru o bună desfășurare a Qubiz Bike Ride, participanții trebuie să respecte următoarele reguli.

1. Generalităţi

1.1. Acest regulament se aplică participanţilor la Qubiz Bike Ride din data de 12 Octombrie 2019.
1.2. Organizatorul evenimentului este Asociaţia Xterra Sport cu susținerea sponsorului său principal Qubiz S.R.L.
1.3. Qubiz Bike Ride este un concurs de tip semi-maraton, fiind deschis tuturor bicicliştilor amatori, începători, avansaţi precum şi celor profesionişti, de toate vârstele.
1.4. Sunt obligatorii biciclete de tip mountain-bike, în stare bună de funcţionare.
1.5. Sunt interzise bicicletele asistate sau independente electric cat si bicicletele care nu sunt de tip mountain-bike, nerespectarea acestui punct atrage descalificarea.
1.6. Înscrierea participanţilor se poate face prin înregistrare online până la data 8 Octombire 2019 ora 24:00.
1.7. Prin înscrierea la competiţie, fiecare participant:
declară că acceptă şi înţelege termenii şi condiţiile de participare la Qubiz Bike Ride, precum şi regulamentul competiţional;
îşi dă acordul ca imaginea sa sau alte date publice precum rezultatele obţinute, clasamentele, să fie folosite în materialele de promovare a evenimentului, sub formă de fotografii, afişe, filme, interviuri etc. în mod gratuit şi necenzurat.
1.8. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza înregistrarea şi participarea unui concurent, din motive obiective. De asemenea, organizatorul îşi rezervă dreptul de a anula participarea unui concurent şi în timpul cursei dacă apar motive obiective.

 

2. Obligaţiile participanţilor

2.1. Participarea la Qubiz Bike Ride se face pe proprie răspundere, în deplină cunoştinţă a aptitudinii de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală, precum şi a stării tehnice a echipamentului fiecărui participant.
2.2. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă şi de propriile acţiuni şi manevre, inclusiv de cele care îl fac responsabil din culpă pentru rănirea altor participanţi sau avarierea bicicletelor acestora. Organizatorul, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării evenimentului.
2.3. Fiecare participant, trebuie să semneze, la preluarea numărului de concurs, o declaraţie pe proprie răspundere, prin care îşi asumă riscurile ce pot rezulta din participarea la Qubiz Bike Ride. Este recomandat ca participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente valabilă pentru competiţii sportive.
2.4. Purtarea unei căşti de protecţie este obligatorie pe toată durata parcurgerii traseului ales. Refuzul purtării unei căşti de protecţie pe durata parcurgerii traseului ales atrage descalificarea.
2.5. Participanţii au obligaţia de a asculta şi de a respecta indicaţiile/instrucţiunile organizatorului şi a personalului de concurs.
2.6. Preluarea numărului de concurs şi a pachetului de înscriere se face în data de 12 Octombrie 2019 în intervalul orar 07:00 - 09:00 din incita complexului Kings Land Ineu.
2.7. Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant, dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate, este sub efectul substanţelor halucinogene sau este în stare de slăbiciune, epuizare fizică sau psihică.
2.8. Participanţii sub 16 ani împliniţi sunt obligaţi să fie însoțiți la ridicarea pachetului de start de părinte/tutore care să semneze în faţa organizatorilor acordul de participare.
2.9. Participanţii între 16 şi 18 ani trebuie să aducă la ridicarea pachetului de start acordul de participare semnat de părinte/tutore.

 

3. Taxa de participare

3.1. Taxa de participare se poate achita exclusiv online:
• 50 RON până la data de 31 August, inclusiv
• 75 RON in intervalul 1 Septembrie - 30 Septembrie, inclusiv
• 100 RON in intervalul 1 Octombire - 8 Octombire, inclusiv
Taxa de participare se va constitui în donație pentru unul dintre programele educaţionale ale Fundației Comunitare Oradea. Cei care doresc pot să doneze pentru cauzele Fundatieie Comunitare și la fața locului.
3.2. Înregistrările online se închid la data de 08.10.2019 ora 24:00.
3.3. În caz de neprezentare la start, abandon, retragere din orice motiv, taxa de participare nu se returnează.
3.4. În cazul anulării competiţiei în caz de forţă majoră sau din motive care nu depind de organizator, taxa de înscriere se returnează parțial, la solicitarea participantului în termen de 5 zile calendaristice de la data evenimentului. Altfel, taxa de înscriere va rămâne la dispoziția Fundației Comunitare Oradea pentru derularea proiectelor anunțate. Organizatorul nu va suporta în nici un fel costurile adiacente (transport, cazare, masă, etc.) ale participanţilor.

 

4. Pachetul de înscriere

4.1 Pachetul de înscriere conţine număr de concurs, cip de cronometraj electronic şi produse oferite de sponsorii evenimentului.

 

5. Categorii şi clasament

5.1. Participanţii se pot înregistra în următoarele categorii:
•  Traseu competițional - Race ~ 45 km - categorii:
  - 14-18 ani feminin
  - 14-18 ani masculin
  - 18+ ani feminin
  - 18+ ani masculin
•  Traseu non-competițional - Open ~ 22 km: Deschis pentru amatori. Vârsta minimă de participare e 8 ani, cu următoarea mentiune: copiii cu vârste intre 8 si 14 ani trebuiesc însoțiți de un adult (părinte, bunic, unchi etc) Toți participanții vor fi înscriși la tombolă pe baza numărului de concurs desfasurata inainte de inceperea traseului.
•  Cursa Familiei 10 km: Cel puţin un copil mai mic de 14 ani însoțit de cel puțin un adult (părinte, matuşă, unchi, bunic etc).
5.2. Pe site va fi publicat clasamentul general și cel pe categoriile de mai sus.
5.3. Se premiază primii trei clasați din fiecare categorie pentru Traseul competițional.

 

6. Proceduri de concurs

6.1. Cronometrarea se face la secundă, cu ajutorul unui sistem electronic bazat pe cip-uri. Fiecare participant va purta un cip personalizat, netransmisibil. Este responsabilitatea participanţilor de a monta corect numărul de concurs (care conţine şi cipul de cronometrare) în poziţia indicată în instrucţiuni.
6.2. Timpi de parcurs limită:
   • Traseu Competițional - Race - 5 ore
   • Traseu Non-Competițional - Open - 3 ore
   • Cursa familiei - 2 ore
6.3 Sedinta tehnica va avea loc la ora 9:30 la fata locului. Locatia exacta va fi anuntata de organizatori inainte de inceperea sedintei.
6.4. Numărul de concurs
    a) Preluarea numărului de concurs şi a pachetului de înscriere se face personal, pe baza unui act de identitate în locul şi orele stabilite de organizator la punctul 2.6, conform informaţiilor publicate pe site.
    b) Numărul de concurs trebuie montat pe ghidon şi trebuie să fie vizibil din faţă pe tot timpul concursului.
6.4. Startul se va da in cadrul complexului Kings Land Ineu la data de 12 Octombire 2019 pentru fiecare cursă în parte:
   • Race ~ 45 km – ora 10:00
   • Open ~ 22 km – ora 11:00
   • Cursa familiei 10 km – ora 13:00
6.5. Retragerea din concurs/Abandon:
   a) Retragerea din concurs din alt motiv decât cel de accident, se poate face doar la punctele de control sau zona start/sosire. Concurentul care nu mai poate sau nu doreşte să continue concursul are obligaţia să se deplaseze până la cel mai apropiat punct de control sau la punctul de start/sosire, unde se consemnează retragerea sa, păstrându-şi numărul de concurs, dar fără cip de cronometrare.
   b) În caz de pană, reparaţii, căzătură, accidentare etc. traseul de concurs trebuie eliberat cât mai repede pentru a face posibilă trecerea celorlalţi concurenţi sau a echipelor de salvare. În caz de accident, ceilalţi participanţi nu vor manevra sau încerca să mute accidentatul ci doar vor asigura zona (ca victima să nu fie lovită de alţi participanţi) şi vor anunţa organizatorii, urmând ca primul ajutor să fie acordat exclusiv de personalul medical de specialitate.
6.7 Festivitatea de Premiere
   a) Tombola cu premii pentru categoriile Open și Family va avea loc în intervalul 10:00 - 11:00 la fața locului.
   b) Premierea pentru categoria Race va avea loc la ora 15:30. Încurajăm participanții să rămână în zona de concurs pentru susținerea câștigătorilor categoriei Race.

 

7. Protecţia mediului înconjurător

7.1. Este strict interzisă aruncarea deşeurilor de orice fel, inclusiv bidoane, flacoane, tuburi gel, ambalaje în orice loc de pe traseu în afara celor amenajate sau la punctele de control. Cei care nu respectă această regulă vor fi descalificaţi.
7.2. Este interzisă ruperea / smulgerea vegetaţiei. E recomandabil să nu se deranjeze fauna locală. Atenţie în cazurile în care pe traseu apar animale sălbatice sau domestice!

 

8. Echipament obligatoriu

8.1. Următoarele echipamente sunt obligatorii pentru fiecare participant care va fi prezent la start: cască de protecţie, număr de concurs, vizibil din faţă pe tot timpul concursului. Recomandăm şi ochelari de protecţie (soare) şi mănuşi.
8.2. Bicicletă în stare bună de funcţionare.
8.3. Recomandăm utilizarea recipientelor pentru păstrarea lichidelor pe traseul de concurs între punctele de alimentare.

 

9. Penalizări/Descalificări

9.1. Nerespectarea regulilor de protecţia a mediului, aruncarea deşeurilor de orice fel în afară zonelor special amenajate atrag descalificarea concurentului.
9.2. Comportamentul agresiv atrage descalificarea concurentului.
9.3. Lipsa/neutilizarea echipamentului obligatoriu atrage descalificarea concurentului.
9.4. Abaterea de pe traseul stabilit în vederea scurtării/uşurării traseului determina descalificarea concurentului.
9.5. Lipsa de respect pentru ceilalţi concurenţi şi spectatori determină descalificarea concurentului.
9.6. Utilizarea unui alt mijloc de transport în timpul cursei, în afară bicicletei de tip mountain-bike, determină descalificarea concurentului.
9.7. Limbajul vulgar şi comportamentul nesportiv determină descalificarea concurentului.
9.8. Dopingul și consumul de băuturi alcoolice determină descalificarea concurentului.
9.9. Nerespectarea indicaţiilor personalului organizator atrage descalificarea concurentului.
9.10. Concurenții mai lenți sunt obligați să facă loc celorlalți participanți mai rapizi la semnalul acestora din urmă. Nerespectarea acestei reguli atrage descalificarea concurentului. Decizia în astfel de cazuri aparţine exclusiv organizatorilor.

 

10. Reclamaţii/Contestaţii

10.1. Reclamaţiile şi contestaţiile se depun în scris directorului de concurs, în decurs de 15 minute de la termenul liminta al fiecarei probe. Publicarea clasamentului se va face la scurt timp după finalizarea cursei, la locul stabilit de organizatori.

 

11. Modificarea traseului, alte decizii privind desfăşurarea concursului

11.1. Organizatorul poate modifica oricând traseul sau poate anula/opri competiţia dacă această nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.
11.2. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informaţiilor afişate pe site, a regulamentului sau a programului, etc.

 

12. Securitatea datelor şi informaţiilor personale

Vă rugăm să verificați politica de confidențialitate.